Mogelijk krijgen de inwoners van Meerstad en Westpark nieuwe buren. De nieuwe buren komen te wonen in de kleine en energiezuinige woningen, beter bekend als de Tiny Houses.
De Tiny Houses zijn ontstaan toen in de Verenigde Staten de financiële markt en de woningmarkt instortten.

Het initiatief komt van de raadsleden Martijn van der Glas van GroenLinks en Gerjan Kelder van Partij van de Dieren. Daarbij voelde het stadsbestuur ook wel wat voor de kleine woningen en hield diverse bijeenkomsten om te kijken of er belangstelling voor was en waar de Tiny Houses zouden kunnen komen.

In het oostelijke deel van Meerstad en bij het Westpark in Vinkhuizen zijn volgens Wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA de geschikte locatie voor de Tiny Houses. ‘Wij willen een stad zijn voor iedereen en daarom gaan wij deze woonwens faciliteren, maar ook vanwege onze ambities voor energieneutraliteit en gelet op het belang van innovatie en experiment bij de verdere ontwikkeling van onze verdichtende stad. Steeds meer mensen willen duurzaam met onze aarde omgaan en liever tijd, eenvoud en vrijheid dan materiële zaken. Een groot huis met hoge hypotheek staat die ambitie in de weg’, aldus de gemeente.

Bron: Dagblad van het Noorden
21-03-2018