Het huis op nummer 17 aan de Kanaalweg in Overschild staat al geruime tijd erg scheef. De gemeente en de eigenaresse twisten over de veiligheid van deze woning.

De Raad van State boog zich gisteren over de vraag of de gemeente het huis mag slopen. De kans op instorting bij een aardbeving of storm is volgens de gemeente dermate groot dat deze woning zo snel mogelijk moet worden gesloopt. Mocht het huis instorten, dan is de kans op schade aan het buurhuis ook zeer waarschijnlijk.

Volgens de eigenaresse staat het huis echter al bijna 80 jaar zo scheef en is er geen reden tot paniek. “Door de aardbevingsproblematiek is men nu opeens bang dat het instort. Maar dit huis heeft al heel wat stormen en ook aardbevingen doorstaan”, zegt haar raadsman Jewan de Goede.

De gemeente Slochteren heeft mevrouw vorig jaar gemaand haar woning zo snel mogelijk te stukken of te slopen. Maar de situatie is tot op de dag van vandaag nog niet veranderd. De eigenaresse vocht het dwangbevel aan bij de rechter, maar werd in haar ongelijk gesteld. Afgelopen vrijdag zou de sloper komen, maar de eigenaresse stapte naar de Raad van State.

De eigenaresse zou voor een halfjaar gratis woonruimte aangeboden hebben gekregen, maar daarna heeft moet zij dubbele woonlasten betalen omdat de hypotheek van de gesloopte woning doorloopt. “Met een minimuminkomen kan dat niet…” Aldus de eigenaresse van ‘het scheve huis’.

 

Bron: Dagblad van het Noorden